logopedie drachten

Frisia 22 - 9207 CW Drachten - info@logopediedrachten.nl
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
08:00 - 18:00 uur
Ook maandagavond geopend

Danielle van Leusen-de Dreu

In 2011 ben ik afgestudeerd als logopedist aan hogeschool Windesheim in Zwolle. Tijdens mijn studie heb ik stage gelopen in een logopediepraktijk en in het speciaal basisonderwijs (SBO).
Naast logopedist ben ik orthopedagoog. Deze opleiding heb ik in 2009 succesvol afgerond aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Ik heb mij daarbij gespecialiseerd in leerproblemen en jeugdzorg. Tijdens deze opleiding heb ik stage gelopen in het cluster 3 onderwijs (verstandelijk en/of lichamelijk beperkte kinderen) en bij een onderwijsadviesdienst. 

Sinds september 2011 ben ik werkzaam bij de praktijk van Marjon. In de praktijk kom ik verschillende problemen tegen op het gebied van communicatie en spraak-/taalontwikkeling, dit maakt het werk afwisselend. Daarnaast is elke cliënt weer anders. Het is een uitdaging om de behandeling op de cliënt af te stemmen, zodat die aansluit bij de individuele problematiek en de cliënt zich op zijn/haar gemak voelt. Plezier in communiceren is hierbij van belang. Naast het contact met de cliënt is contact met de ouders, leerkrachten, peuterspeelzalen, consultatiebureaus, huisartsen en andere disciplines belangrijk om goede logopedische begeleiding te kunnen bieden.

Op de woensdagmiddag en vrijdagmiddag geef ik logopedische behandelingen in de praktijk aan de Frisia en op vrijdagmorgen ben ik in Bakkeveen te vinden. Vanaf mei 2012 ben ik op de donderdag werkzaam op BEC De Lytse Wâlden. De combinatie van taal-, spraak- en communicatieproblemen met bijkomende problematiek is uitdagend. Daarnaast heb ik met veel plezier als logopedist op SO en VSO De Zwaai (cluster 4 onderwijs) gewerkt. 

Cursussen en specialisaties

  • ​Hanencursus 'praten doe je met z'n tweeën'- Oudercursus
  • Metaphon
  • Nederlands met ondersteunende Gebaren 1 voor het onderwijs
  • Logopedie en Tandheelkunde (OMFT)
  • Sensorische informatie verwerking
Kwaliteitskring
  • aangesloten bij netwerk Vroegbehandeling

Ons team